1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. 3200 английски фена няма да гледат световното на живо

3200 английски фена няма да гледат световното на живо

Британското правителство удължи санкцията за 3200 футболни хулигани, на които им е забранено да посещават футболни мачове със забрана да пътуват за Южна Африка за предстоящото Световно първенство по футбол

3200 английски фена няма да гледат световното на живо

Британското правителство удължи санкцията за 3200 футболни хулигани, на които им е забранено да посещават футболни мачове със забрана да пътуват за Южна Африка за предстоящото Световно първенство по футбол.

 

Въпросните лица трябва да предават международните си паспорти в полицията в периодите преди мачовете, но Вътрешното министерство на страната иска от правителството да замени тази мярка с лично потвърждение, че са на територията на Кралството във въпросния период.

 

От полицията пък заявиха, че дългогодишните мерки, които са налагани за борба с футболното хулиганство тази година са намалили процента на арестувани лица с 2 процента в Англия и Уелс. Общо арестуваните са 3752 души от началото на първенството, като половината от тях са с обвинения за нарушаване на обществения ред, а всеки трети е бил пиян при задържането му.