Мениджърът на Челси Карло Анчелоти разкри, че неговата футболна философия се базира на опита да му прави сирене с баща си докато е бил малък. Италианският спец изведе Милан до две титли в Шампионската лига и един трофей в Серия „А”. 50-годишният специалист през лятото пое лондонския клуб, а в интервю за изданието „Съндей мирър” той разкри и какви са тайните на успеха му.
„Баща ми бе фермер. Аз доях кравите и подрязвах дърветата и храстите. Най-важното нещо бе да произвеждаме мляко, а след това от него правехме сирене пармезан. Най-важният урок, който научих, бе да чакам и да бъда търпелив. Ако в днешно време някой иска да произвежда сирене пармезан, той трябва да чака поне година преди всичко да е готово. Днес посаждаш нещо, а прибираш реколтата след една или две години. Това е футболната ми философия”, заяви Анчелоти.