1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Националите по сумо на строг японски хранителен режим преди Световната купа в Полша

Националите по сумо на строг японски хранителен режим преди Световната купа в Полша

Хранителен режим бе наложен в националния отбор по сумо в последните две седмици преди Световната купа в Полша. Всички родни гиганти, които ще представят бг-школата на силната надпревара от ранга на Световно първенство, всеки ден трябва да ядат японски ястия. И то не каквито и да са храни от Страната на изгряващото слънце, а от специалното меню на професионалистите в Професионалната лига

Националите по сумо на строг  японски хранителен режим преди Световната купа в Полша

Хранителен режим бе наложен в националния отбор  по сумо в последните две седмици преди Световната купа в Полша. Всички родни гиганти, които ще представят бг-школата  на силната надпревара от ранга на Световно първенство, всеки ден трябва да ядат японски ястия. И то не каквито и да са храни от Страната на изгряващото слънце, а от специалното меню на професионалистите в Професионалната лига. 

 

Изп.директор на БФСумо, капитан и менажер на националния отбор Петър Стоянов наложи японското меню, след като за първи път в България в бистро Quattro в Студенски град бе включено японско меню само от продукти директен внос от Япония. 
Всеки ден националите  се хранят с клечки, без да ползват вилица. За онези, които не са били в родината на древния спорт, е малко по-трудно да се справят с ориза, но Вожда им дава уроци и вече гигантите са отлични с дървените пръчици. В менюто на сумистите влиза супа с японски подправки и съставки (подобна на сумо-супата чанко набе), както и блюдо от ориз, месо и яйце със специален сос. Всички специалните подправки са внос от Япония. Главният готвач Асен Алексиев лично забърква японските гозби като влага много старание, за да донесе и той успех на националите на Световната купа във Варшава.  
 
Европейската  шампионка за жени Анна Методиева, двукратните бронзови медалистки от Лозана`09 Елена Григорова и Марине Никогасян, извоювалите трети места на последното Европейско Надя Жейнова и Мария Георгиева, европейският шампион Мартин Борисов, Живко Кунгалов, вицепървенецът на Стария континент Михаил Илиев, Христо Христов и най-титулуваният ни сумист Петър Стоянов-Вожда са сред най-стриктни в спазването на японския хранителен режим, за да придобият още сила от храната Котоошу и професионалните гиганти в Япония. 
 
Проблеми с  храненето с клечки нямат Вожда, Христо Христов и Михаил Илиев, заради лагерите в Япония, по време на които са използвали само такива „прибори”. 
 
Световната купа във Варшава ще бъде на 17 октомври, като при мъжете ще има три категории  – до 85кг., до 115кг. и OPEN, а при жените – до 65кг., до 80кг. и OPEN. Освен златни, сребърни и бронзови медали, организаторите са предвидили и специални награди за победителите в OPEN-категориите.  
 
На Световната купа България ще бъде представена  от 14 сумисти.
Иван Чепаринов запази реални шансове за медал от Европейското

Българинът спечели партията си от предпоследния кръг на форума

Риболовците от Япония обраха купите на световното във Велико Търново

Вижте как премина състезанието в старата столица

Завърши спортният празник посветен на Деня на християнското семейство

При голям интерес в Спортен комплекс „Локомотив“ във Варна се проведе поредното издание на спортния празник

Габриела Стоева и Евгени Панев станаха шампиони в Бахрейн

След победа над представители на ОАЕ

България със сребро на сабя за Световната купа

Турнирът се проведе в Ташкент

Алберт Попов в топ 20 на слалома в Леви

Френски триумф във Финландия

Новият шеф на щангите: Спортното министерство осигури участието ни на Световното

Новоизбраният президент на Българската федерация по вдигане на тежести уверява, че централата ще започне да работи, както не е работила досега

Алберт Попов се класира за втория манш на слалома от Световната купа в Леви

Калин Златков отпадна в Лапландия

Карлос Насар спечели нов турнир

Карлос Насар без конкуренция в надпреварата "Милен Добрев"