1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Поне 16 тона храна на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив

Поне 16 тона храна на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив

Гребците на Великобритания влюбени в българската мусака, новозеландците предпочитат сирене по шопски

Поне 16 тона храна на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив
Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с пълна сила на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е достатъчно интересно. Изхранването на участниците също е като за световно. 
 
Организаторите на световното първенство по гребане в Пловдив осигуряват тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо на ден, като предпочитанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени.
 
Основаната храна за отборите обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се консумират по около 6 тона макаронени изделия. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, консумирани дневно. Отборите са категорични, че не искат храната им да е пържена или панирана, макар че има и малки изключения.
 
Едно от най-любопитните искания е отправено от националния отбор на Великобритания. В заявката им за храна фигурира изрична молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене.
 
Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня.  Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват допълнително количество продукти.
 
 
Ценители на родната кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.  
 
Спортистите на Норвегия пък имат специални изисквания към някои от храните. Те направили инструктаж на готвачите си в хотела как да им приготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят хляб от родината. 
 
Литовците пък настоявали да имат в менюто картофени кюфтета и различни ястия с картофи.
 
 
Със специални изисквания са и австралийците, които предварително са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да присъстват задължително в менюто им.

 

Мицин триумфира на 400 метра свободен стил в Бургас

Тея Николова и Габриела Георгиева също с победи

Рамазанов и Новиков приключват годината като лидери в категориите си

Олимпийските ни шампиони от Париж 2024 са категорично на първото място

Почина най-успешният български състезател по тенис на маса

Напусна ни Мариано Луков

Международният турнир по борба „Серафим Бързаков“ – в зала „Арена Петрич“

Новината пред Novsport потвърди патронът на турнира

Домараджу изравни резултата в мача за световната титла по шахмат

Индиецът Гукеш спечели третата партия с настоящия шампион

Щангите като бездънна яма за държавата

Федерацията така и не се научи да спазва правилата

Министър Глушков коментира Европейския спортен модел в Брюксел

„Трябва да се обърне специално внимание на солидарността от професионалния спорт"

Разкритие на NS: Божидар Андреев не е имал намерение да продължава с щангите

Бронзовият олимпийски медалист е получил хиляди левове от държавата

Зам.-министър Петър Младенов участва в Съвета на ЕС по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов участва в политическия дебат на тема „Развиващите се демографски тенденции, които оформят възможности за селската младеж“